söndag 4 oktober 2009

"Thunder road"

Jag, O och D stack ner till Linköping i Fredags. C pluggar och spelar plattor där på en klubb som heter Funk it en gång i månaden. Vi skulle komma ner och se kungen äga dj båset! Tunga grejer!
Vi var alla tre fast bestämda att vi ville åka bil ner. Och efter ett febrilt sökande efter en bil hela dagen så fick vi tillslut tag på en. Os fabror L hade en gammal waynes world liknande toyota som stod och samla damm i deras garage. Yes! Fan va skönt tänkte vi. Vem fan pallar ta bussen ner liksom!? Hur jävla krångligt som helst!
Säkerhets bältena spändes fast och vi var äntligen påväg. Fan kul grej! En lite dags roadtrip ner till Linköping. Både billigare, mysigare och så går det ju fortare och komma fram med bil än med buss! Men efter ungefär 2 timmars färd börjar O undra bekymrat

- Vart fan är vi nånstans!? Vad är det här för läskig liten jävla väg!? Jag börjar få skräckfilms vibbar. Det bor ju fan typ inte nån här! Gnesta!? vafan då Gnesta!? Inte fan drar man förbi Gnesta när man ska till Linköping!

Varpå D svarar

- Nej fan det får bli en usväng asså! Vi måste ha kört fel!

Sagt och gjort. Lätt som en plätt! Eller inte. O ställer bilen på tvären. Så att den alltså tar upp hela vägen! Och så dör växeln spaken typ! Vi höll på att skita ner oss. O är helt jävla genom blöt av svett och säger nervöst:

- Fan jag vill inte dö nu. Tänk om det kör nån rattfull jävel här som inte ser oss! Detta går inte vi måste ut ur bilen!

D svarar samlat

- Nej fan vi måste vända den här nu! Kom igen nu O jobba lite till!

Jag hoppar med panik ut ur bilen och ställer mig brevid för att stoppa bilar som kanske kommer. Och då vill bilen äntligen samarbeta och O får till en snygg Usväng med bravur! Tack gode gud!
Så nu kör vi tillbaka och ringer Ds morsa för att få en vägbeskrivning. Det visar sig att vi kört fel i Södertälje. Hade vi kört rätt där hade vi varit framme nu. MEN det finns en annan väg som går via GNESTA! Vi var liksom på rätt väg! Men den väg vi valt tog SEX jävla timmar!
Fan vad skönt det var att slippa ta bussen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar